Vždy něco navíc

Ing. Milan Dvořák , Bohumil Dvořák

Prostějov
E-SHOP www.udirny7.webnode.cz
773236479 , 777043204
dvobchod@seznam.cz

Indiánská dobrota

29.01.2013 13:51

Indian Candy / Indiánská dobrota

Suroviny na přípravu
• Filety z lososa
• sůl
• hnědý cukr

Příprava
Filety z lososa rozřízněte na cca 1,5cm proužky. Ve větší míse smíchejte sůl a cukr v poměru 50/50 a ujistěte se, že máte dost směsi na obalení všech kousků lososa. Kousky lososa vložte do mísy a všechny je dokonale obalte směsí. Nechte lososa odpočinout v míse na chladném místě při teplotě 5°C na dobu 12 – 24 hodin. Poté vyjměte lososa z mísy, omyjte zbytky směsi a osušte.

Způsob uzení
Vložte kousky lososa na rošt do udírny Bradley. Použijte briketky z javorového dřeva a uďte při teplotě mezi 50°C – 60°C po dobu 4 – 12 hodin, délka uzení záleží na tom, jakou chcete chuť a texturu ryby mít. Čím delší uzení, tím tužší Indiánská dobrota bude. Čím kratší doba, tím více vynikne ryzí chuť lososa.

Jak podávat
Indiánská dobrota je báječně univerzální pokrm, připravená na bázi nasolení. Je to báječný předkrm či malá svačinka, bohatá na množství proteinů. Skvělé i na cesty, ale pozor na medvědy – taky tuto pochoutku milují! Takto upravený losos také vydrží delší dobu v lednici. Menší druhy lososa, např.: Coho nebo Sockeye, jsou také dobré pro toto zpracování. Pro změnu chuti přidejte do směsi soli a cukru javorový sirup.